Boliglån

Guide til boliglån

Når man optager boliglån, vil man komme ud for en masse begreber, der skal tages stilling til inden man optager sit boliglån. Det er i mange tilfælde ikke nogen begreber, de fleste selv har begreb om, og derfor kan det også hurtigt blive uoverskueligt at optage boliglån. Der findes en række faktorer der skal tages stilling til og hensyn til når man optager lån, og i særdeleshed når man snakker boliglån. Et boliglån løber typisk over en længere årrække, og derfor kan det være økonomisk essentielt hvilket boliglån man vælger at optage.

Boliglån

Boliglån kan være svære at gennemskue, og det kan være endnu sværere at finde ud af hvilket boliglån der passer bedst og hvilket man burde holde sig fra. De fleste har når det kommer til stykket ikke nok viden omkring boliglån, inden de går på jagt efter ny bolig. Derfor bliver banken ofte en sparringspartner i denne proces. Danmark er et af de lande som råder over det største udvalg af boliglån, og med over 100 forskellige boliglån at vælge i mellem forstår man også dette.

For at ruste sig bedst muligt inden man vælger sit boliglån er det en god ide at orientere sig og undersøge markedet først. Det er måske også det du er i gang med lige nu hvis du læser denne tekst. Da vi hos Nemme-Lån.dk, mener at det kan være kringlet at finde ud af disse forhold for den almindelige dansker og sprogbruget ift. boliglån, eller lån generelt ikke altid er let læseligt, har vi valgt at lave en guide herunder. Guiden er lavet som en FAQ (frequently asked questions). Hermed vil de fleste få svar på de mest stillede spørgsmål omhandlende boliglån.

 

Hvilken type boliglån bør jeg vælge?

Det er utroligt svært at sige hvilken vej renten vil gå i fremtiden, og det er derfor heller ikke til at sige med sikkerhed om man bør vælge et flexlån eller et fastforrentet lån. Denne beslutning vil vi lade være op til og din personlige rådgiver ud fra hvordan markedet ser ud til at skulle fortsætte fremadrettet.

Bør jeg optage boliglån i obligationer?

Såfremt der ønskes at optage boliglån i obligationer, er det vigtigt at vide at obligationer under kurs 95 ikke er en særlig god ide at vælge. Kursen vil herunder stige hvis renten falder, og du vil derfor komme ud for at skulle betale endnu mere tilbage, såfremt gælden indfries før tid.

 

Afdragsfrit boliglån?

Hvis du overvejer et afdragsfrit lån, skal det årsagen ikke være at få din økonomi til at hænge samme. afdragsfrie lån er ofte dyrere end lån med afdrag, og har man valgt et afdragsfrit rentetilpasningslån, kan ydelsen være meget overfølsom for rentestigninger. Det er derfor yderst risikabelt, kun at satse på afdragsfrihed. Læs mere om afdragsfrie lån her >>