Renten kan stige på fredag – forudser økonomer

Det er måske ikke så stor en fest at være boligejer i fremtiden, som det har været det sidste lange stykke tid. Økonomer forudser, at der på baggrund af den faldende eftertragtede status, kronen har haft de seneste par uger, vil komme en rentestigning i nærmere fremtid. Den lave rente har altså efter sigende set bunden og vil snart begynde en stigning igen.

Det vurdere flere økonomer overfor børsen

Kronen overhæles af Euroen

Den danske krone har i en lang periode været en såkaldt “sikker havn” for investorer. Men det vil snart ophøre, da man hos den tyske forfatningsdomstol, har stemt ja til en redningsfond for euroen, samtidig med at ECB, har ytret sig omkring opkøb af obligationer, i de gældsramte lande. Det er således en positiv melding fra og for omverdenen, der svækker kronens hellighed.

Forudser man at tendensen fortsætter, kan det ende med at Nationalbanken vil begynde støttekøb på valutamarkederne, siger Jan Størup Nielsen, til Børsen. I tilfælde af presset fortsætter, vil det kunne ende med en rentestigning fortsætter han. Nogen forudser at der allerede på fredag kan ske stigninger på lånerenten og renten på indskudsbeviser. Kronen ligger ikke så stærkt, som den har gjort, siger cheføkonom i Lån & Spar, Kai Lindberg.

Vi kommer ikke ud i rentedrama

Trods forskellige bud på, hvornår vi vil se en rentestigning grundet ovenstående, er der alligevel en bred enighed om at det ikke vil ende ud i et rentedrama. Der vil ikke ske dramatiske forhøjelser, da der stadig findes en risiko for at krisen kan genopblusse. Derfor vil renterne ikke stige voldsomt, forklarer John Madsen, cheføkonom i Nykredit.

Hans kollega i Sydbank, Jacob Graven, er enig.

– Det vil være i småtingsafdelingen, men det er klart, at det kan trække de danske boligrenter en smule op, siger han til Børsen. /ritzau/

 

Kilde: nordjyske.dk

Udgivet i Boliglån, Familielån og tagget , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *