Forbrugslån

Guide til gode forbrugslån

Man hører ofte ordet forbrugslån. Det er et typisk brugt udtryk i bl.a. medier som Nyhederne og avisartikler. Men mange er faktisk ikke klar over hvad et forbrugslån egentlig er, hvad man skal være opmærksom på ved forbrugslån, hvordan man kommer i gang med et forbrugslån og hvad man skal bruge et forbrugslån til.

Derfor har Nemme-Lån.dk her lavet en guide til forbrugslån, hvor vi kommer rundt om begrebet forbrugslån og vigtigst af alt, hvad man skal lægge mærke til inden man optager et forbrugslån. Guiden er bygget op som FAQ (frequently asked questions). Således man her får svar på de oftest stillede spørgsmål omhandlende forbrugslån.

Guiden findes længere ned, men her har vi først og fremmest opstillet de aktive forbrugslån i Danmark.

LåneudbyderLøbetidLån fraLån op tilAlder
Image30 dage1.000 kr.3.000 kr.23 år.Lån her
Image14 dage GRATIS500 kr.5.000 kr.20 år.Lån her
Image30 dage1.000 kr.6.000 kr.23 år.Lån her
Image1-30 dage100 kr.6.000 kr.20 år.Lån her
Image15-45 dage500 kr.6.000 kr.23 år.Lån her
Image24-60 mdr.5.000 kr.25.000 kr.20 år.Lån her
Image24-60 mdr.5.000 kr.50.000 kr.20 år.Lån her
Image12-60 mdr.10.000 kr.50.000 kr.18 år.Lån her
Image12-72 mdr.20.000 kr.50.000 kr.25 år.Lån her
Image24-60 mdr.30.000 kr.50.000 kr.20 år.Lån her
Image12-72 mdr.3.000 kr.75.000 kr.25 år.Lån her
Image12-72 mdr.3.000 kr.75.000 kr.18 år.Lån her
Image12-72 mdr.3.000 kr.75.000 kr.18 år.Lån her
Image12-72 mdr.3.000 kr.75.000 kr.25 år.Lån her
Image12-120 mdr.5.000 kr.200.000 kr.25 år.Lån her
Image12-144 mdr.10.000 kr.350.000 kr.18 år.Lån her

Hvad er et forbrugslån?

Navnet forbrugslån går sig meget på at lånet går til forbrug. Det er typisk mindre forbrugsgoder man låner til, når man optager forbrugslån. Et forbrugslån optages typisk ikke som billån eller hus lån, men stort set altid til forbrugsgoder som ny mobil telefon, tøj, køkken grej eller andre mindre forbrugsgoder. Derfor navnet forbrugslån.

Et forbrugslån er i bund og grund et lån udstedt uden sikkerhed for låneudbyderen. Dvs. at låneselskabet ikke har fået nogen sikkerhed stillet til rådighed fra dig inden de giver dig et forbrugslån. Du skal altså ikke stå til ansvar for hvad du bruger dit forbrugslån til og du vil heller ikke blive bedt om at stille en sikkerhed, som at sætte pant i din bil eller dit hus for at optage et forbrugslån.

Forbrugslån

Hvorfor bør jeg vælge et forbrugslån?

For det første får du typisk indsat et forbrugslån på din bank eller ved modtagelse af en check forholdsvis hurtigt. For det andet er du fritaget for at stille sikkerhed for at optage et forbrugslån. Du behøver derfor ikke pantsætte dine ting og så bliver der heller ikke stillet nogen spørgsmål til hvad du vil anvende dit forbrugslån til.

Du kan med fordel tage et forbrugslån hvis du står og mangler til nogen uforudsete udgifter, eller du blot har set noget du bare MÅ have. Det kan være at din bank ikke er så villige til at give dig et lån til et par sko, og her kan et forbrugslån være rigtig godt. Typiske forbrugslån kan optages uden at skulle stå til ansvar for nogen, og derfor kan du forholdsvis nemt optage et forbrugslån hos de fleste udbydere af forbrugslån.

 

Kan jeg optage forbrugslån hjemmefra?

Ja, du kan søge forbrugslån online via et utal af hjemmesider. Der er stor konkurrence på forbrugslån, så du kan derfor være forholdsvis sikker på at du kan finde billige

forbrugslån på nettet.  Du kan også optage et forbrugslån via mobillån. Disse typer lån kaldes også sms lån, og optages simpelt vha. din mobiltelefon. Det foregår således at du sender en sms til den låneudbyder du ønsker at foretage et forbrugslån hos. De kræver typisk oplysninger som du skal indtaste og derefter sende til dem.  Derefter vil du modtage en låneaftale på det pågældende forbrugslån med posten. Der går oftest kun en enkelt dag.

Denne låneaftale skriver du under på og sender retur til det låneselskab du vil optage forbrugslån hos. Typisk en dag efter vil du have pengene på din konto. Det er den hurtigste form for forbrugslån der findes. Du behøver altså ikke vente på at dine bank skal godkende dig før du kan modtage dit lån. Her kan du få udbetalt dit forbrugslån indenfor 2 hverdage.

 

Er et forbrugslån dyrere end et banklån?

Ja! Din bank kan altid tilbyde dig de billigste lån, og et forbrugslån vil altid være en del dyrere. Man låneudbydere tilbyder forholdsvis billige forbrugslån, men de vil aldrig kunne måle sig med de lån din bank kan tilbyde. Grunden til at låneudbydere på forbrugslån ikke kan tilbyde lige så billige forbrugslån som din bank, skal findes i sikkerheden. Som beskrevet længere oppe stilles der ingen sikkerhed når du optager et forbrugslån. Du skal ikke bekræfte til nogen hvad du har tænkt dig at bruge pengene til. Du bliver heller ikke vurderet i samme omfang når du optager et forbrugslån som ved et traditionelt banklån. Og sidst men ikke mindst bliver du ikke bedt om at pantsætte noget ved optagelse af forbrugslån.

Derfor har låneudbyderen på det pågældende forbrugslån, ikke den samme sikkerhed for at du vil kunne tilbage betale dit forbrugslån. De har heller ikke en sikkerhed for hvornår du vil kunne tilbagebetale dit forbrugslån, trods der oftest er stillet til udsigt at man betaler sit forbrugslån tilbage forholdsvis hurtigt. Låneudbyderne på forskellige forbrugslån er derfor nødsaget for at kompensere for denne manglende sikkerhed, ved at sætte renterne på et forbrugslån høje. De højere renter gør at et forbrugslån bliver en hele del dyrere end et traditionelt banklån.

I hvor lang tid skal jeg afdrage på mit forbrugslån?

Forbrugslån er typisk mindre lån som tilbagetales forholdsvis hurtigt.  Det kan være du står i slutningen af måneden og har brug for lidt ekstra penge. Disse penge kan du låne ved at tage et forbrugslån, som du er parat til at betale tilbage igen næste gang du får løn eller su. Et forbrugslån taget som mobillån løber typisk over en måned, nogen gange to med typiske forbrugslån via mobillån løber kun over en enkelt måned.

Du har derfor ikke lange udsigter til gældsætning ved at tage et forbrugslån. Til gengæld er et forbrugslån en del dyrere end et traditionelt banklån. Forbrugslån afdrages hurtigt og med høje renter. Det er derfor en god ide at være sikker på at man kan betale sit forbrugslån tilbage igen forholdsvis hurtigt, da det ellers kan gå hen et blive et rigtig dyrt lån.

 

Kan jeg optage et forbrugslån hvis jeg står i RKI?

Som udgangspunkt nej. Et forbrugslån kan optages uden at skulle stille sikkerhed, men står du i RKI, er det de færreste forbrugslån udstedere der siger god for at du kan få lov at optage forbrugslån hos dem. Det er derfor en god i ide at få betalt sine kreditorer inden man optager et forbrugslån. Dette vil være den bedste løsning både for dig selv og låneselskabet der tilbyder forbrugslån.

Enkelte gange kan det lade sig gøre at optage forbrugslån trods en status hos RKI. Men disse tilfælde er sjældne, og tidskrævende at finde, samt gøre brug af. Man skal derfor ikke satse på at kunne optage et forbrugslån med RKI en registrering på sig, men i enkelte tilfælde kan det lade sig gøre stadig at optage et forbrugslån.

 

Hvordan finder jeg de billigste forbrugslån?

Forbrugslån er stort set alle dyre lån, hvis man stiller dem op imod et traditionelt banklån. Leder man efter billige lån skal man ikke kigge efter forbrugslån. Men for at finde de billigste forbrugslån, skal man kigge på ÅOP (årlige omkostninger i procent). Ved at sammenligne ÅOP på de forskellige forbrugslån, kan man finde frem til den billigste i rækken. Denne er smart metode at gøre brug af når man er på udkig efter de billige forbrugslån.