Banklån

Noget vi alle har prøvet

De fleste har haft et banklån i løbet af deres liv. At tage et banklån er noget af det hyppigst anvendte værktøj når der søges efter lån. Et banklån er ofte attraktivt grundet man ved at tage banklån, også er sikret billige lån. Et banklån vil altid være billigere end forbrugslån som kviklån, mikrolån og sms lån. Du kan få billige banklån da banken sikrer sig at de ikke løber nogen risiko inden de udsteder et banklån. Få adgang til tilbud fra 20 banker →

Men hvordan kan banken sikre sig en minimal risiko ved at udstede banklån, og hvorfor er det så attraktivt og normalt at optage banklån. Nemme-lån.dk har herunder lavet en guide til at optage banklån og hvordan et banklån hænger sammen for både låntageren og banken. Guiden er lavet som FAQ (frequently asked questions). Således får man her svar på de hyppigst stillede spørgsmål i forbindelse med banklån.

 

Hvad er et banklån?

Et banklån er et lån man optager i sin bank. Man bruger ofte et banklån til hus eller bilkøb. Du kan typisk få de billigste banklån når du søger efter huslån og billån, og dette er en af grundende til at banklån er noget af det mest almindelige, når man søger efter lån. Din bank kender oftest sine kunder bedre låneselskaber der tilbyder forbrugslån. Dermed har du også ved at optage banklån en bedre sikkerhed for at d får hvad du har brug for.

 

Hvorfor er banklån billigere end forbrugslån?

Banken spørger typisk låntageren efter brugen af det ønskede banklån, samt hvordan man ønsker at betale af på det pågældende banklån. Samtidig bliver man også ofte bedt om at stille sin bil i pant når man optager et banklån. Eksempelvis ved optagelse af billån. Man har derfor ikke mulighed for at optage et banklån, hvis ikke man kan stille denne sikkerhed.

Ved at anvende denne metode vedr. optagelse af et banklån, har banken en meget bedre sikkerhed for at få deres penge igen. I tilfælde af man ikke har mulighed for at tilbagebetale sit banklån, kan banken dermed indkræve bilen der blev stillet i pant ved optagelse af banklånet. Med denne sikkerhed i baghånden har banken nu en god baggrund for at kunne tilbyde et billigt banklån, hvilket i sidste ende kommer låntageren til gode.

Banklån

 

Hvornår bør jeg anvende et banklån?

Du kan anvende banklån til mange ting men de mest almindelige grundlag for optagelse af banklån er billån og generelt lån i størrelsesordenen 10.000 – 100.000. Optagelse af banklån på mindre beløb vil resultere i høje gebyrer, hvilket samtidig vil hæve ÅOP (årlige omkostninger i procent).  Er man ude efter mindre beløb kan man vælge at optage et forbrugslån, og er man på udkig efter et billig boliglån bør man se efter et realkreditlån.

 

Er der forskel på banklån?

Ja, gebyrmæssigt kan der være store forskelle på banklån. Det er forskelligt hvor store gebyrer de forskellige banker tager ved optagelse af banklån, samt hvor store renter du afbetaler dit banklån med. Det er derfor en god i de at kigge sig lidt omkring og indhente nogle forskellige tilbud på banklån fra flere steder inden man beslutter sig. De fleste tager blot et banklån i den bank de kender bedst, og det er forkert. Med mindre man virkelig er helt sikker på at ens egen bank kan tilbyde det billigste banklån, bør man forhøre sig hos andre banker først.

Fælles for de fleste banklån er dog at man bliver bedt om at stille en sikkerhed. Det er de færreste banker der er villige til at udstede banklån uden at have en god viden omkring låntagerens mulighed for afdrag på det pågældende banklån. På dette område er der ikke den store forskel på banklån fra forskellige banker. Du kan dog komme ud for at din egen bank er mindre mistroiske end en ny vil være. Da din egen bank har en god viden om dig i forvejen, kan denne derfor bedre kan beregne om du er en sund investering i forhold til et banklån.

 

Hvordan finder man de billige banklån?

Du kan altid finde de billige banklån ved at sammenligne ÅOP (årlige omkostninger i procent). Jo lavere din ÅOP er jo bedre. Ved at anvende denne metode kan du sortere de dyre lån fra de billige lån. Ved alle banklån oplyses der som regel ÅOP. I ÅOP er der inkluderet både oprettelsesgebyrer og renter, samt der tages højde for hvor ofte der vil være rentetilskrivning. Få tilbud på banklån her →