Lån penge i Danmark

Du kan låne penge mange steder i Danmark. Låneudbyderne står nærmest i kø for at få lov at låne penge til dig, som man nok har lagt mærke til i TV. Det er altså derfor lidt af en skrøne, når man siger at der ikke er mulighed for at låne penge nogen steder pga. finanskrisen. Der findes et væld af muligheder for at låne penge, men man bør være varsom med hvor man vælger, og hvor man begynder at låne penge.

At låne penge kan på nogen måder sammenlignes med at købe ny, brugt bil. Der er en masse sælgere som gerne vil sælge til dig/låne penge til dig. Men der er mange af dem som sælger dig et sminket lig/tilbyder dig et “billigt” sminket dyrt lån. Her falder mange igennem, da man blot ønsker at låne pengene hurtigt og ikke til at læse en masse kedeligt igennem inden man begynder at låne penge. – Men det BØR man i aller højeste grad!

 

Når man skal låne penge, er det vigtigste punkt man bør undersøge, omkostningerne. Omkostningerne ved at låne penge, kan være så høje hos nogen udbydere at mange ikke har penge til at betale lånet tilbage igen. Det gælder både SU modtagere og fuldtids ansatte. Derfor er det yderst essentielt at læse betingelserne grundigt igennem før man begynder at låne penge hos en given låneudbyder. Man kan også stille konkrete spørgsmål for at få besvaret de vigtigste punkter ift. at låne penge.

Er det billigt at låne penge? Nej, det er det ikke. Du kan finde låneudbydere der tilbyder at låne penge billigt, men mange gange er dette langt fra tilfældet. I mange tilfælde er man ude efter at låne penge hurtigt, og kigger ikke så meget efter at låne penge billigt. Det er nemt at låne penge hurtigt og det kan gøre nemt over både internettet og mobilen. Det utroligt nemt at låne penge online og via SMS lån, men konsekvenserne kan være alvorlige.

Hvis man ikke kender til at låne penge, og de forhold man bør være opmærksom på kan man med fordel notere sig nedenstående punkter og stille spørgsmål til disse, når man sidder hos en låneudbyder og ønsker at låne penge. Det er desværre mange gange således, at når man skal låne penge, vil man ikke få information om de værste scenarier medmindre man selv stiller de rigtige spørgsmål.

Nedenstående spørgsmål bør man stille den pågældende låneudbyder, man ønsker at låne penge hos.

  • Hvad er renten
  • Hvad er administrationsomkostningerne
  • Hvad er opstartsgebyret
  • Hvor der meget betales i afdrag, som formindsker det skyldige beløb (dvs. hvor mange af de penge man eks. betaler hver måned, der gør lånet mindre)

Med en viden om ovenstående punkter er man bedre forberedt på at indlede et samarbejde med låneudbyderen, og man kan derfor ikke komme ud for uforudsete udfordringer når man skal til at låne penge.

Udgivet i Forbrugslån, Hurtige Lån, Mobillån, Nemme Lån, Online lån & Netlån, SMS lån og tagget , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *